Välkommen   Om oss   Portar   Förråds & Säkerhetsdörrar   Automatiker   Tillbehör   Montage   Utställning   Mässor   Service   Offert   Lediga tjänster   Kontakt
 
 

OM OSS

     
 
Håkan Håkansson, Ett2Tre`s grundare, är hela Sveriges portprofessor. Håkan började som montör i början av 70 talet, på Crawford industri ports avdelning nere i Arlöv , men ganska snabbt så visade det sig att Håkan ville mer, han blev montageledare. Håkan var även mycket intresserad av utvecklingen av portar. På 70 talet fanns det ett mycket litet sortiment av portar för villa bruk, men med Håkans hjälp så utvecklades en Crawford villa port. När väl denna produkt var färdig så startade Håkan en utställning i garaget hemma i Tjörnarp, det var även lager och parkering för privatbilen, än idag finns denna original port i garaget.

Ett 2 Tre Garageportar…. Vad fick han att välja detta företags namn? Jo innan portfirman blev självbärande så ville Håkan ha flera ben att stå på, det utvecklades en vagn för surfing brädor som rullade på en ram med golfvagns hjul. När brädan sattes fast med seglet ovan på, och sedan spändes fast bak på cykeln så gjordes detta i 1-2-3 moment. Håkans bror Mats som är konsult förstod vikten av att ha en logga som folk kommer ihåg. Han skrev ETT med bokstäver 2:an i siffra och Tre med bokstäver. Då på den tiden hette det hobby & fritid.

1986 bygger Ett2Tre en utställningshall med kontor och lager på ca 450 kvm. 2 år senare bygger vi 1 st byggnad ihop med den gamla på ca 600 kvm. Frugan ( Ingrid ) och 2 av döttrarna jobbade på firman med att sköta telefon och utställning, den yngsta av döttrarna var ute med far och monterade portar. Affärsidén med att erbjuda kunden ett helhetspris utbytt och klart startade här i Höör vid detta tillfälle. Nu började andra Crawford montörer runt om i landet besöka Håkan i Höör för att se om dom kunde göra något liknande i sina landsdelar.

Ett 2 Tre var grossister på alla Crawford ”Villa” portar som såldes i Skåne. Det fanns en mycket lite marknad med importerade märken vid denna tidpunkt det gjorde att Crawford var ett väldigt starkt varumärke. Utan konkurrens så var det lätt. I början av 1990 talet så knackade flera olika leverantörer på den Svenska marknaden och vill in, Dom nystartade ”Crawford” butikerna var ett hett mål då dessa kunde den Svenska marknaden.

1993 Var det stenhårda anställningskrav, man var tvungen att heta Håkan, nja det var kanske inte så, men då började ”jag” Håkan Blomqvist, utbildad snickare & ingift i företaget.

1995 samlades ett 10-tal av portgubbarna på ett antal olika möten runt om i landet, det snackades om att vi tillsammans blir starkare som en kund, nu bildades en portgrupp vid namnet Garageport Experten. Ett 2 Tre Garageportar var 1 av 10 ägare. 
Att värna om ett starkt varunamn var viktigt för oss, Vi valde att lämna kedjan.

Vi har genom åren haft många olika leverantörer som flest 5 st samtidigt, Crawford, Raynor, Novoferm, Dieden, & Hörmann. 2010 var året då vi gick tillbaks till ruta 1, samma som svärfar en gång startade upp. Vi har nu valt crème de la crème av alla de olika märken som passerat genom åren. Idag är vi det enda och det första Hörmann center som finns. Idag är Ett 2 Tre det enda företaget i port Sverige som kan leverera Hörmann kvalité på alla produkter rakt igenom.

Vi som jobbar på Ett 2 Tre Garageportar hoppas att ni finner något som passar just er i vårt stora utbud, ett besök i vår port utställning brukar göra det lite lättare, även om där är mycket att välja på.

Det gamla ordspråket löd…
Vi tar hand om måtten Du får allt installerat & klart till fasta priser.

Vi avslutar vår presentation med de ledord som Håkan Håkansson hade på läpparna när han startade konceptet.

En nöjd kund är en bra kund.

Välkomna till oss.
   
Håkan Håkansson
Ett2Tre`s grundare


Ett2Tre vagnen


Sveriges första portfamilj


Malin och Håkan monterar


10 års jubileum med Crawford 1994